
تلفن همراه هوشمند امروزه به یک وسیله معمول در دست تقریباً تمامی افراد جامعه تبدیل شده است، بنابراین محافظت از این دستگاه ارزشمند و گران قیمت باید از اولویت بیشتری در میان کاربران برخوردار باشد. با توجه به اینکه گوشی موبایل هر روزه چندین بار در دست قرار گرفته و سپس بر روی سطوحی همچون میز گذاشته شده و یا درون جیب، کیف و … حمل میشود، بروز مشکلاتی همچون آسیبهای فیزیکی در نتیجه افتادن بر روی زمین، خط و خش، شکستگی صفحه نمایش و … عواملی کاملاً اجتنابناپذیر به شمار میروند، به همین دلیل هزاران هزار کمپانی درزمینهٔ طراحی و تولید تجهیزات جانبی و وسایل محافظتی همچون قاب، کاور، محافظ صفحه و … تلفنهای همراه هوشمند فعال بوده و چهبسا که میزان درآمد و سود این شرکتها در مقایسه با سازندگان تلفنهای همراه نیز بسیار بیشتر میباشد، اما وسایل محافظتی عرضه شده برای گوشیهای موبایل هوشمند نوین و امروزی چگونه قابل تمایز و دستهبندی نسبت به یکدیگر میباشند؟ با ما همراه باشید تا در این نوشته با اصلیترین وسایل محافظتی موجود در حوزه اسمارتفونها و تلفنهای همراه هوشمند آشنایی پیدا کنیم.
قاب و پوشش/کاورهای محافظ
اصلیترین وسیله در محافظت از تلفن همراه قاب یا کاور میباشد که تحت عناوین Case و Cover شناخته میشوند. این دسته از وسایل در میان کاربران از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و بیشترین درصد محافظت از اسمارتفونها را به ارمغان آوردهاند که در مقایسه بین آنها، قابها باز هم از استقامت و استحکام بیشتری برخوردار میباشند. یک قاب محافظ در حالت کلی پوششی میباشد که قسمت پشتی و اطراف تلفن همراه را در برگرفته و این وسیله ارزشمند را در برابر تقریباً تمامی عوامل مخرب همچون افتادن بر روی سطوح سختی همچون زمین، خط و خش و … محافظت میکنند. قابها در انواع و اقسام شکلها و شمایل مختلف طراحی و روانه بازار شده و فاکتور محافظتی آنها نیز با توجه به درجه استحکام، میزان ضخامت، نوع مواد به کار رفته در طراحی (به عنوان پلاستیک فشرده، چرم و …) و … بسیار متفاوت میباشد، بنابراین توصیه میشود تا تهیه و خرید آنها با توجه به نیاز انجام پذیرد، نه صرفاً زیبایی و شکل ظاهری!
کاورهای محافظ نیز در حالت کلی همانند قابهای محافظ عمل میکنند، با این تفاوت که طراحی آنها بهگونهای انجام پذیرفته است تا همانند پوششی کلی تلفن همراه را احاطه کرده و هنگام عدم استفاده با بستن قسمت جلویی آنها، صفحهنمایش نیز از خطرات تا حدودی ایمن بماند، این در حالی است که قابها این قابلیت اضافی را ارائه نکرده و فقط اطراف و قسمت پشتی دستگاه را محافظت میکنند. اگرچه کاورها میتوانند در برخی از موارد ایمنی بیشتری را ارائه دهند، اما استفاده از تلفن همراه را با سختی بیشتری همراه کرده و لذا از محبوبیت کمتری در میان کاربران برخوردار میباشند. از جمله برخی از اصلیترین نکات مثبت کاورها و قابهای محافظ تلفنهای همراه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سهولت در استفاده: راحتی استفاده یکی از مهمترین فاکتورهای موجود در طراحی تلفنهای همراه هوشمند محسوب میشود، اما قسمت پشتی بسیاری از محصولات پرچمدار و گران قیمت از جنس شیشه و یا پلاستیک صاف میباشند. این موضوع اگرچه در افزایش دوچندانی زیبایی ظاهری تلفن همراه بسیار تأثیرگذار است، اما هنگام قرارگیری در دست راحتی کمتری را به ارمغان آورده و باقی ماندن اثرانگشت نیز از جمله دیگر نکات منفی آنها به شمار میرود. به همین دلیل تهیه و خرید یک قاب یا کاور مناسب با لبههای صیقلی و گرد ضمن راحتی بیشتر هنگام قرارگیری تلفن همراه در دست، احتمال لیز خوردن آنها هنگام عرق کردن را نیز با کاهش بیشتری همراه میسازد.
مقاومت در برابر ضربه: این مورد نیاز به توضیح اضافی ندارد! یک قاب یا کاور ضمن افزایش استقامت و استحکام تلفن همراه، میتواند از وسیله ارزشمند شما در برابر افتادن بر روی سطوح سختی همچون زمین نیز محافظت کرده و راحتی خیال بیشتری را حتی در برابر ضربات فیزیکی وارده به ارمغان آورد.
نمایش شخصیت: شاید همگان با این موضوع موافق نباشند، اما قاب یا کاور خریداری شده توسط فرد در نمایش شخصیت وی بسیار تأثیرگذار میباشد. قابهای اسمارتفونها امروزه به یک بیانیه در صنعت مد تبدیل شده و بسیاری از طراحان قابل احترام و رسانههای گوناگون در حال فروش محصولات برند خود در این حوزه میباشند.
همانطور که پیشتر نیز گفته شد، قابها و کاورهای تلفنهای همراه هوشمند در انواع و اقسام طرحهای گوناگون روانه بازار شده و طیف انتخاب بسیار گستردهای را در پیش روی مصرفکنندگان قرار گرفتهاند. در صورتی که اسمارتفون مورد استفاده شما از ظاهر زیبایی برخوردار بوده و قصد دارید تا آن را در معرض دید همگان قرار دهید، قابهای شفاف و پر ظرافت، با درجه محافظتی یکسان با نمونههای دارای ظاهر زمخت و بعضاً بیریخت نیز در دسترس قرار گرفتهاند. علاوه بر آن استفاده از بامپرها (Bumper) در اینگونه مواقع پیشنهاد میشود، اما باید توجه داشت که بامپر فقط اطراف تلفن همراه را در برگرفته و برخلاف قابها و کاورها، قسمت پشتی گوشی در معرض خطر قرار دارد.
محافظ صفحه
محافظهای صفحه نمایش (Screen Protector) همانطور که از عنوان آنها مشخص است بهصورت اختصاصی برای محافظت از قسمت جلویی تلفنهای همراه توسعه پیدا کرده و در قالب یک برچسب شفاف بر روی صفحه نمایش قرار میگیرند. اسکرین پروتکتورها در انواع و اقسام موارد گوناگون طراحی شدهاند، اما در یک بستهبندی کلی میتوان آنها را از نوع شیشهای (گلس) و پلاستیکی در نظر گرفت.
محافظهای صفحه نمایش پلاستیکی درزمینهٔ جلوگیری از بروز خط و خش بر روی صفحه نمایش اسمارتفون بسیار تأثیرگذار بوده و استفاده از آنها برای حفظ زیبایی السیدی در طولانی مدت پیشنهاد میشود، اما باید در نظر داشت که این سری از برچسبها فقط برای جلوگیری از خط و خش عرضه شده و از قابلیت جلوگیری از شکستگی صفحه نمایش برخوردار نمیباشند! این در حالی است که بسیاری از مردم تصوری خلاف این موضوع را دارند.
محافظت از صفحه نمایش در برابر شکستگی، ترک و … از عهده محافظهای شیشهای یا به عبارتی دیگر گلس برآمده و عرضه آنها نیز بهصورت اختصاصی برای این موضوع انجام پذیرفته است. گلسهای صفحه نمایش، صرفه نظر از مزیتهای خود از عیب بسیار بزرگی نیز رنج میبرند که استفاده از برخی قابلیتهای تلفن همراه را عملاً غیرممکن میکند. اغلب گلسهای مبتنی بر شیشههای حرارت دیده به دلیل ضخامت بیشتر خود دقت صفحه نمایش و قابلیت پاسخدهی به لمسهای ورودی را با کاهش همراه کرده و اگر تلفن همراه از سنسور اثرانگشت In-Display نیز برخوردار باشد، گلس میتواند در از کار افتادن کامل آن تأثیرگذار باشد. اما در مقابل گلسهای حرارت دیده (Tempered Glass) از درصد محافظت بسیار بالایی برخوردار بوده و میتوانند از شکستگی صفحه نمایش تلفن همراه، حتی در صورت افتادن گوشی از فاصله چند متری نیز جلوگیری به عمل آورند.
همانطور که در ابتدای این بخش نیز اشاره شد، محافظهای صفحه نمایش نیز در انواع و اقسام موارد گوناگون با قابلیتهای متفاوت طراحی و روانه بازار شدهاند. به عنوان مثال محافظهای حفظ حریم خصوصی با محدود کردن زاویه دید صفحه نمایش از مشاهده تلفن همراه توسط افراد دیگر جلوگیری به عمل میآورند. علاوه بر آن محافظهای مات کننده صفحه نمایش نیز با کاهش شدت انعکاس نور، امکان استفاده از دستگاه در معرض تابش مستقیم نور خورشید و یا محیطهای دارای منابع نوری زیاد را ممکن میسازند.
پوستههای محافظ
پوستههای محافظ که تحت عنوان Skin شناخته میشوند فقط جنبه دکوری داشته و برای آن دسته از افرادی که به دنبال شخصیسازی و تغییر ظاهر تلفن همراه خود بوده، اما قصد استفاده از قابها و یا کاورهای ضخیم و سنگین را ندارند گزینهای مناسب به شمار میروند. پوستهها در حالت کلی یک لایه نازک به شمار میروند که همانند قاب قسمت پشتی و اطراف گوشی را در برگرفته و ظاهری زیبا و جذاب را به آن میبخشند، اما ضخامت اندک آنها عملاً کمترین محافظت را از دستگاه انجام داده و به هیچ عنوان تاب سقوط بر روی زمین و یا تحمل ضربات شدید را ندارند. البته لازم به ذکر است که جلوگیری از بروز خط و خش در قسمت پشتی و اطراف تلفن همراه از جمله نکات مثبت اسکینها به شمار میروند.
Copyright: Zoopix.ir , sakhtafzar