سلامت عمومیسلامت و سبک زندگی

شیر نارگیل و فواید آن برای سلامت و زیبایی

فواید شیر نارگیل برای سلامت و زیبایی

افزایش آمار مبتلایان به حساسیت‌ها و مشکلات گوارشی ناشی از مصرف لبنیات باعث شده است، تمایل افراد برای مصرف فراورده‌های گیاهی از جمله «شیر نارگیل» ،شیره نارگیل، بیشتر شود.

شیر نارگیل ،مایع سفیدی که داخل نارگیل است، در بسیاری از دستور‌های آشپزی به خصوص در نواحی آسیایی و کشور‌هایی مانند تایلند کاربرد دارد، اما به عنوان یکی از ترکیبات در تولید محصولات زیبایی و روش‌های طبیعی سلامت نیز استفاده می‌شود. افزون بر مایع شیری رنگ درون میوه که به شیریا شیره نارگیل شهرت دارد، در بسیاری از موارد، پالپ تازه میوه نیز رنده، با آب جوش مخلوط و استفاده می‌شود که اگرچه خواص کمتری دارد، اما به هر حال مغذی و مفید است.

فواید شیر نارگیل برای سلامت و زیبایی

ارزش غذایی و کالری «شیر نارگیل»

شیرنارگیل ،با مخلوط شیر و نارگیل اشتباه نگیرید، منبعی غنی از چربی‌ها به خصوص اسید‌های چرب اشباع از جمله لوریک اسید به حساب می‌آید. این مایع همچنین فیبر و مواد معدنی فراوانی مانند آهن، سلنیوم، کلسیم، منیزیوم، پتاسیم، فسفر، منگنز، روی و مس دارد. شیر نارگیل منبع خوبی از ویتامین‌های B۱، B۳، B۵، B۶، E و تا حدی ویتامین C است. از طرفی ۱۰۰ میلی لیتر شیر نارگیل طبیعی ۲۳۰ کیلو کالری دارد. این مقدار همچنین حاوی ۱۰ درصد چربی است که البته کلسترول ندارد. شیر نارگیل مطلوب حاوی حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد آب است.

“ شیر نارگیل” طبیعی بنوشید

ترکیبات و ارزش غذایی شیرنارگیل با توجه به این‌که کاملا طبیعی یا صنعتی باشد، متفاوت خواهد بود. افزون بر این بهتر است بدانید که در بسیاری از انواع شیر نارگیل‌های صنعتی به دلیل کاهش قیمت محصول، این نوشیدنی تنها حاوی ۵ درصد شیر نارگیل است و عملا شما آب می‌خورید.
معمولا روی چنین محصولاتی به ترکیب مواد تشکیل دهنده اشاره شده است که اگر مقدار شیر نارگیل کمتر از ۱۰ درصد باشد، در واقع این نوشیدنی هیچ ارزشی نخواهد داشت.

تهیه شیر نارگیل خانگی

برای تهیه شیر نارگیل، یک پیمانه گوشت رنده شده نارگیل تازه یا پودر نارگیل را با یک پیمانه آب داغ مخلوط کنید و پس از خنک شدن از صافی عبور دهید. شیر را در ظرف شیشه‌ای بریزید، در یخچال نگهداری کنید و در کمتر از سه روز مصرف کنید.

فواید «شیر نارگیل» بر سلامت

تاثیرات مثبت بر دیابت

مطالعات پزشکی نشان می‌دهد نوشیدن منظم شیر نارگیل باعث کاهش سطح قند خون می‌شود و عوارض دیابت را کاهش می‌دهد.

در واقع بر اساس این یافته ها، شیر نارگیل با کاهش مقدار آلبومین گلیکوز شده، روند بهبود زخم در مبتلایان به این بیماری را تسریع می‌کند.

همچنین از آن‌جا که شاخص گلیسمی پایینی دارد، افزایش و کاهش انرژی ناشی از مصرف قند‌های تصفیه شده را در پی ندارد.

فواید شیر نارگیل برای سلامت و زیبایی

تاثیر بر زیبایی

ریزمغذی‌های شیرنارگیل تاثیر مطلوبی بر سلامت پوست و مو دارد و به خوبی پوست سر را تغذیه می‌کند که از این نظر موجب جلوگیری از ریزش مو و تقویت پیاز آن‌
می‌شود. شیرنارگیل برای پوست نیز بسیار مفید است و یک رطوبت رسان طبیعی محسوب می‌شود. این نوشیدنی حالت الاستیته خوبی به پوست می‌دهد و در نتیجه بروز علایم پیری و چین و چروک را به تعویق می‌اندازد همچنین این ماده می‌تواند علایم آفتاب سوختگی را به خصوص در زمان شنا بهبود دهد.

نوشیدنی فاقد لاکتوز

شیرنارگیل را می‌توان جایگزینی مناسب به جای شیر گاو برای افرادی دانست که به لاکتوز شیر حساسیت دارند یا به دلایلی مانند رژیم گیاه خواری انواع فراورده‌های حیوانی را از برنامه غذایی خود حذف کرده اند. مقدار مناسب کلسیم؛ ۳۸ گرم در هر فنجان در کنار انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله دیگر مزیت‌های این نوشیدنی است.

پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی

بیماری‌های قلبی عروقی جزو ناراحتی‌های شایع امروزی است که همه افراد در سنین مختلف را درگیر می‌کند، نوشیدن شیرنارگیل می‌تواند یکی از عوامل پیشگیرانه در ابتلا به این بیماری‌ها باشد. در واقع، به دلیل وجود لوریک اسید، شیرنارگیل تاثیر مثبتی بر وضعیت چربی‌های بدن ایجاد می‌کند. این نوشیدنی همچنین سطح LDL خون را نیز پایین می‌آورد و HDL را افزایش می‌دهد که این تاثیر در افرادی که شیر نارگیل طبیعی را به طور مرتب مصرف می‌کنند، دیده می‌شود البته تاثیر آن در مواردی که شیر نارگیل تنها به عنوان یک ماده افزودنی مانند بسیاری از دستور‌های آشپزی آسیایی استفاده می‌شود، تایید نشده است.

تاثیر مثبت اسید‌های چرب بر مغز

همان طور که اشاره شد، شیرنارگیل سرشار از اسید‌های چرب اشباع با زنجیره متوسط مانند لوریک اسید است که این نوع از چربی‌ها برای مغز مفید است. این چربی‌ها به راحتی در کبد به ترکیباتی محلول در آب به نام اجسام کِتونی تبدیل می‌شود که مغز از آن‌ها به عنوان منبع انرژی استفاده می‌کند. کِتون‌ها همچنین برای افراد مستعد یا مبتلا به اختلالات حافظه ودر پیشگیری از بیماری آلزایمر مفید است.

آنتی ویروس و آنتی باکتری

شیرنارگیل خواص آنتی ویروس، آنتی باکتری و آنتی فونژیک (ضد قارچ) دارد. مطالعات حاکی از آن است که تغییر لوریک اسید در کبد می‌تواند اجزای عوامل بیماری زا را تجزیه کند. این اسید چرب حدود نیمی از ترکیبات شیرنارگیل را تشکیل می‌دهد که دیگر خوراکی غنی از این نظر، شیر مادر است. شیرنارگیل به دلیل خواص آنتی باکتریایی، باکتری‌های عامل زخم‌ها را از بین می‌برد که برای بهره مندی از این تاثیرات، توصیه می‌شود این نوشیدنی تازه هر روز میل شود.

مراقبت از کبد

اسید‌های چرب فراوان موجود در شیرنارگیل، نقش مثبتی در مراقبت از کبد دارد.

منبع: روزنامه خراسان – مریم سادات کاظمی , برترین‌ها

Copyright: Zoopix.ir

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن

بلوک تبلیغ حذف شد

با غیرفعال کردن مسدودکننده تبلیغات از ما حمایت کنید